Golf igrišče

cubo golf

Delovni čas igrišča in vadišča

Recepcija igrišča je odprta v CUBO golf restavraciji.

Igrišče je ODPRTO za igranje od 8h naprej. Vadišče odprto od 8h naprej.

Rezervacija igralnega termina

Pravilniki

Da bo naša zelenica prijetno doživetje za vse udeležence, smo pripravili pravilnik, ki zajemata usmeritve glede uporabe igrišča in pravil igranja.

Balls & lights – golf in zabava pod reflektorji

Golf za vse. Pridite s prijatelji na CUBO Golf vadbišče pod reflektorji. Golf, hrana, pijača in zabava.

Vsak petek od 20:00 do 22:00, lahko vadite na našem osvetljenem vadbišču. Za skupino prijateljev pa smo pripravili tudi poseben paket za zakup celotnega boksa.

Toptracer serija najbližji zastavici

Pričenja se DRUGA serija turnirjev Toptracer najbližji zastavici Powered by Callaway Golf.

Vsak teden od ponedeljka do petka, se bo odvijalo tekmovanje v najbližji zastavici  na Toptracer igri Nearst to the Pin. Vsako soboto razglasimo tedenskega zmagovalca, ki prejme praktično darilo.

Serija bo trajala do 11.10.2024, ko razglasimo 20 zmagovalcev, ki se uvrstijo v finalno tekmovanje za Fitting za Callaway Paradym driver.

Cenik letnih kart za sezono 2024

Preverite, kaj vse vam ponuja CUBO golf igrišče in izberite storitev ali paket po svoji meri. CENIK LETNIH KART za sezono 2024 ter cenik ostalih storitev.

Za dodatna vprašanja nas kontaktirajte na: info@cubogolf.com ali: 041 903 555

After job 9

Serija After job 9 že tretjo sezono na CUBO golf igrišču.

Koledar dogodkov, aktivnosti in turnirjev

Udeležite se turnirja, ki najbolj ustreza vašemu stilu igranja, ter vabljeni na druženje na različne zabavne dogodke.

Varuhi zelenic CUBO golf igrišča

Vsi želimo uživati in igrati na kvalitetnih zelenicah in, ker sobivamo na tem prostoru, vas vabimo, da se pridružite projektu ‘Varuhi zelenic’ in skupaj z nami, ekipo vzdrževalcev in ostalimi golfisti skrbite za zelenice. Obenem imate možnost igrišče opozarjati o nepravilnostih in predlagati izboljšave.

PREBERI VEČ

Igralna polja

Eno izmed najboljših slovenskih igrišč s svojimi raznovrstnimi 18 luknjami povezuje 5.872 metrov dolžine. Shematski prikaz lukenj postreže še s kratko okoliško zgodovino, po katerih so le-te dobile tudi ime.

Luknja 1: Urlichova luknja

PAR: 4
HCP: 7
♦ 369m 360m 335m 331m

Ulrich, po slovensko Urh, je bil prvi znani vitez na bližnjem starem Smledniškem gradu, s katerega so tudi njegovi nasledniki več kot petsto let nadzorovali ravnino pod planinami in starodavno pot od Kamnika proti Škofji Loki in dalje v Italijo. Gospodje iz Smlednika pa so tudi v vasi zgradili cerkev, ki je posvečena prav njihovemu zavetniku, svetemu Urhu.

Luknja 2: Baronov rep

PAR: 5
HCP: 1
519m 511m 465m 465m

Baronov rep je ljudsko ime za območje v bližini CUBO golf igrišča Ljubljana. Baroni Lazarini, lastniki smledniškega dvorca od leta 1795 do 1945 in ponovno od leta 1990 dalje, so v minulih stoletjih pomembno vplivali na Smlednik in okolico. Med drugim so financirali gradnjo nove smledniške župnijske cerkve, pomembnega arhitekturnega spomenika 19. stoletja.

Luknja 3: Smledniški Olimp

PAR: 3
HCP: 3
220m 201m 172m 172m

Na freski v svečani dvorani smledniškega dvorca, ki je delo švabskega slikarja Eustachiusa Gabriela, so upodobljene štiri skupine antičnih bogov, ki predstavljajo letne čase. Naročnik poslikave je bil Franc Jožef baron Smledniški, ki je z različnimi gradbenimi posegi dal dvorcu današnjo podobo. Zaradi prevelikih investicij je baron bankrotiral in bil prisiljen leta 1795 dvorec in posest prodati. S tem se je končalo pomembno, več kot sto let trajajoče obdobje baronov Smledniških.

 

 

Luknja 4: Pri debelem borovcu

PAR: 4
HCP: 17
335m 320m 316m 299m

Med Šmarno goro in Smlednikom včasih ni bilo prav varno potovati in v gostem gozdu, kjer je danes golf igrišče, so se popotniki ob mogočnem drevesu in blagoslovljenem znamenju oddahnili, saj so vedeli, da je pol nevarnosti že za njimi.

 

 

Luknja 5: Kvartopirski graščak

PAR: 4
HCP: 9
334m 326m 326m 281m

Na Starem gradu je bil graščak, ki je bil pri igrah s kartami tako zelo dober in prebrisan, da je vsak, ki se je spustil z njim v igro, izgubil. Ko ni imel več soigralcev, je k igri povabil samega hudiča in zakartal ne samo grad, pač pa tudi svojo dušo in hčerko, ki po ljudskem pripovedovanju baje še danes blodi naokoli, zakleta v kačo in čaka mladeniča, da jo reši.

 

 

Luknja 6: Ples s sabljami

PAR: 3
HCP: 13
125m 116m 116m 111m

V starih časih, ko so smeli nositi sablje le plemiči, so premožni kmetje iz Smednika in okolice plesali ples z lesenimi sabljami in s tem kazali samosvoj značaj. O tej posebnosti je pisal prvi kronist Kranjske dežele Janez Vajkard Valvasor.

 

 

Luknja 7: Turško kopito

PAR: 5
HCP: 11
469m 450m 425m 425m

Turki so s svojimi hitrimi konji večkrat ropali po tukajšnjih krajih in prišli tudi do cerkve na Šmarni gori. Po robu se jim je postavil skrivnostni starec, ki ga je turški poveljnik presekal s sabljo. Takrat je v osrčju gore zagrmelo in poveljnikov konj je z vso silo udaril s kopitom v skalo. Turki so okameneli za vedno in na mestu tega dogodka še danes stoji kapelica, ki jo imenujejo Turško kopito.

 

 

Luknja 8: Vi, ki hodite

PAR: 5
HCP: 15
455m 445m 438m 428m

»Vi, ki hodite na sveto Šmarno goro blagor vam!« je zapisal največji slovenski pesnik France Prešeren (1800 do 1849). Njegova pesem je hvalnica romanja na Šmarno goro in svojevrsten odgovor tistim, ki so hoteli romanja odpraviti. Šmarna Gora je še danes priljubljena izletniška točka prebivalcev Ljubljane in okolice.

 

 

Luknja 9: Valburgina noč

PAR: 3
HCP: 5
156m 147m 147m 138m

Valburgina noč je poimenovanje praznovanja plodnosti v noči od 30. aprila na 1. maj, značilno za nekatere dežele severne in srednje Evrope. V nemških deželah so v tej noči s kresovi odganjali čarovnice in zle duhove. Praznovanje je dobilo ime po opatici sveti Valburgi, po kateri se imenuje tudi bližnja vas Valburga z istoimensko cerkvijo.

 

 

Luknja 10: Kalvarija

PAR: 3
HCP: 10
140m 133m 133m 118m

Ttirinajst kapelic križevega pota pod starim Smledniškim gradom je danes glavna znamenitost tega območja. Poseben čar ji daje postavitev kapelic v ravni osi od gradu do Krvavega znamenja, kjer so v preteklosti sodili prestopnikom. Na tej osi se tako prepletata kazen in odpuščanje. Smledniška Kalvarija je hkrati tudi prvi primer krajinske arhitekture pri nas.

 

 

Luknja 11: Enajst trideset

PAR: 4
HCP: 18
333m 323m 323m 278m

Poveljnik turške roparske čete je bil tako prepričan, da bodo zlahka zavzeli tabor in cerkev na Šmarni gori, da je svojim pajdašem obljubil: »Ko bo ura v cerkvi zvonila poldan, bo moj konj zobal oves z oltarja v cerkvi.« Ura je bila tedaj ravno pol dvanajstih, ko se je nebo stemnilo, nastal je vihar in pojavil se je mož v beli obleki z ognjenim mečem. Prestrašeni Turki so se razbežali. V spomin na ta čudež na Šmarni gori še danes zvonijo poldan pol ure prej.

 

 

Luknja 12: Med Alpami in morjem

PAR: 5
HCP: 8
480m 470m 437m 437m

Dvanajsta luknja je posvečena Sloveniji, deželi med Alpami in Jadranskim morjem. Posebnost Slovenije je izjemno raznolika pokrajina na razmeroma majhnem območju. Na nekaj več kot dvajset tisoč kvadratnih kilometrih sreča obiskovalec alpske vršace, panonsko ravnico, kras in obmorski svet.

 

 

Luknja 13: Kozlovski rog

PAR: 4
HCP: 2
392m 378m 326m 319m

Pod Šmarno Goro je živel krut graščak, ki se mu je, kot kazen za njegove surovosti rodil sin s kozlovsko naravo in rogovi. Pokora in dobra dela njegove blage matere so končno prevladala in mladi graščak, rešen prekletstva, se je na koncu poročil prav s hčerko čolnarja, ki mu je njegov kruti oče povzročil največ gorja.

Luknja 14: Grajska ječa

PAR: 3
HCP: 12
138m 127m 117m 109m

Ena najstarejših ljudskih pesmi govori o krutem graščaku na starem Smledniškem gradu, ki je zaradi neplačanega novčiča pustil v ječi umreti svojega podložnika. Duh nesrečnika ga je zato preganjal do konca njegovih dni.

Luknja 15: Štirje zmaji

PAR: 5
HCP: 4
489m 473m 433m 433m

Zmaj je simbol slovenske prestolnice Ljubljane, gospodarskega, kulturnega in političnega središča Slovenije. Naslednica antične Emone, je bila ustanovljena v srednjem veku; takrat je dobila tudi svoje ime. Staro mestno jedro ima večinoma baročno podobo, mesto pa krasijo tudi številni novejši spomeniki. Ljubljana lahko obiskovalcu ponudi množico znamenitosti, ena izmed številnih pa je tudi Zmajski most, ki ga krasijo štirje zmaji.

Luknja 16: Jakobova školjka

PAR: 3
HCP: 14
107m 95m 95m 86m

Jakobova školjka je simbol romarjev in popotnikov. S školjko je upodobljen apostol Jakob starejši. Romanje na njegov grob Santiago de Compostela je od srednjega veka pa vse do današnjih dni najpomembnejša evropska romarska pot. Njemu sta posvečeni tudi dve cerkvi v okolici, v Hrašah pri Smledniku in na Katarini nad Ljubljano.

Luknja 17: Stari grad
PAR: 4
HCP: 6

370m 349m 322m 315m

Nastanek starega Smledniškega gradu sega že v 12. stoletje. Kasneje večkrat prezidan in razširjen grad so sredi 17. stoletja opustili in se preselili v nov dvorec v vasi Valburga, prvotni grad pa je postopoma propadal. Naš pesnik Simon Jenko je o slikoviti ruševini zapisal: »Zelen mah obrašča zrušene zidove, veter skoznje diha žalostne glasove.

Luknja 18: Osamljeni orel

PAR: 5
HCP: 16
452m 452m 436m 412m

“… kot osamljeni orel sem letal po domovini širni …,” tako je idejni vodja golf igrišča Marko Štirn, opisal svoje občutke pri iskanju posameznikov, ki bi zaupali in podprli njegovo zamisel o izgradnji tega prelepega golf igrišča. Uspel je, naj uspe tudi vam doseči svojega orla.

Pregled igrišča

Partnerji igrišča

Naši ugledni poslovni partnerji na igrišču uspešno predstavljajo svojo blagovno znamko. Postanite tudi vi naš poslovni partner ali pokrovitelj turnirskega dogajanja in hkrati izkoristite številne poslovne priložnosti. Pridružite se nam in z veseljem bomo prisluhnili vašim predlogom.

Kako do nas

CUBO golf igrišče in restavracija se nahajata v neposredni bližini Šmarne gore ob lokalni cesti med Pirničami in Smlednikom. Od odcepa za avtocesto je oddaljeno le 5 km.

Smer Ljubljana center:
✔ vozite po Celovški cesti E63 do Šentvida ter na odcepu za Tacen zavijete desno;
✔ peljite proti Tacnu ter na prvem križišču čez most reke Save zavijeto levo;
✔ pot nadaljujete skozi vas Vikrče, Spodnje Pirniče, Zavrh proti Smledniku;
✔ golf igrišče in restavracija sta v neposredni bližini križišča med Pirničami in Smlednikom.

Smer Kranj:
✔ po avtocesti A1 se peljete do izvoza Vodice;
✔ na križišču zavijete levo proti vasi Zapoge in nadaljujete pot proti vasi Valburga;
✔ na križišču vasi Valburga zavijete levo proti Smledniku;
✔ po dveh kilometrih boste na levi strani videli golf igrišče in restavracijo.

lokacija in kontakt

CUBO Golf igrišče Ljubljana
Smlednik 200,
1216 Smlednik,
Slovenija

041 903 555

info@cubogolf.com

Za dogodke in poslovne pogostitve smo na voljo na sales@cubogolf.com.

Podjetje: CUBO golf d.o.o., Slovenska cesta 15, 1000 Ljubljana; SI90551885

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.