Aktualno

cubo golf

Golf s svojo bogato zgodovino, strateško igro in slikovitimi pokrajinami je vedno očaral občinstvo, tako na igrišču kot zunaj njega. Kaj pa se zgodi, ko se ta šport sreča s svetom filma in televizije? Od navdihujočih zgodb o zmagah do komičnih dogodivščin na igrišču, je golf osrednji del nekaterih resnično nepozabnih filmov in serij. Ne glede na to, ali ste navdušen golfist ali preprosto uživate v dobri zgodbi, si oglejte nekaj najbolj zabavnih vsebin na temo golfa.

<img>

Caddyshack (1980)

“Caddyshack”, ki velja za eno od največjih športnih komedij vseh časov, gledalce popelje na smešno popotovanje skozi dogodivščine v elitnem klubu Bushwood Country Club. Z igralsko zasedbo, ki vključuje legende komedije, kot so Chevy Chase, Bill Murray in Rodney Dangerfield, ta film ponuja mešanico šaljivega humorja in duhovitih enovrstičnic, ki so utrdile svoje mesto v zgodovini kinematografije. Od gofistov, ki povzročajo kaos na zelenicah, do smešnih golf vragolij, “Caddyshack” ostaja priljubljena klasika, ki še desetletja pozneje zabava občinstvo.

 

https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/caddyshack-review-1980-movie-1024170/

Tin Cup (1996)

V filmu “Tin Cup” Kevin Costner odigra nepozabno vlogo Roya ‘Tin Cup’ McAvoya, propadlega profesionalnega golfista na vadbišču, ki ima talent za igro, vendar nagnjenost k samouničevanju. Ko se zaljubi v dr. Molly Griswold, ki jo igra Rene Russo, se McAvoy odloči, da se bo potegoval za kvalifikacije za odprto prvenstvo Združenih držav, da bi osvojil njeno srce. Poln humorja, romantike in obilo golf dramatiziranja, je “Tin Cup” športni film, ki dviga razpoloženje in slavi duha underdoga, ki  zasleduje svoje sanje, ne glede na vse ovire.

Happy Gilmore (1996)

“Happy Gilmore” Adama Sandlerja morda ni tradicionalen film o golfu, vendar zaradi humorja in neobičajnega šarma je postal priljubljen med občinstvom. Sandler nastopa kot glavni lik, neuspešni hokejist, ki odkrije, da ima naravni talent za golf – čeprav z nenavadnim zamahom in gorečim temperamentom. Ko Happy Gilmore krmari po svetu profesionalnega golfa, da bi rešil babičino hišo, sledi veselje, ki doseže vrhunec v epskem obračunu z zlobnim strelcem McGavinom. Enako absurdno in očarljivo, “Happy Gilmore” je luknja v enem za ljubitelje komedije in športa.

 

https://www.indiewire.com/news/breaking-news/adam-sandler-happy-gilmore-2-script-1234967058/

The Legend of Bagger Vance (2000)

Legenda o Baggerju Vanceu, ki jo je režiral Robert Redford in temelji na romanu Stevena Pressfielda, je čustvena zgodba, postavljena v ozadje Amerike v obdobju depresije. Matt Damon igra Rannulpha Junuha, nekdanjega golf čudežnega dečka, ki se znajde na življenjskem razpotju. Vstopi Bagger Vance, ki ga igra Will Smith, skrivnostni caddy, ki Junuhu pomaga ponovno odkriti svojo strast do igre in najti odrešitev na igrišču za golf. S svojim pretresljivim pripovedovanjem zgodb in osupljivo kinematografijo, ta film presega šport golfa in raziskuje teme vztrajnosti, duhovnosti in moči človeškega duha.

The Greatest Game Ever Played (2005)

V panteonu filmov o golfu, le redki stojijo tako visoko kot “Največja igra vseh časov”. Ta očarljiva drama, ki je bila posneta leta 2005 in jo je režiral Bill Paxton, popelje občinstvo nazaj v zgodnje 20. stoletja in ponuja privlačen prikaz enega od najbolj legendarnih trenutkov v zgodovini športa. Na podlagi resnične zgodbe o Francisu Ouimetu, mladem amaterskem igralcu golfa iz delavskega razreda, “Največja igra vseh časov” opisuje njegov meteorski vzpon od caddyja do tekmovalca na OP ZDA leta 1913. Ouimet, ki ga z resnostjo in šarmom igra Shia LaBeouf, kljubuje družbenim pričakovanjem in togi razredni strukturi tistega časa, ter z neomajno odločnostjo sledi svoji strasti do golfa. Torej, ko boste naslednjič razpoloženi za očarljivo dramo, ki slavi zmagoslavje slabšega igralca, si oglejte “Največja igra vseh časov” za nepozabno potovanje skozi zapise zgodovine golfa.

 

https://www.rogerebert.com/reviews/the-greatest-game-ever-played-2005

Swing Away (2016)

Ta prisrčen film, ki je izdan leta 2016, popelje občinstvo na potovanje na slikoviti otok Rodos v Grčiji, kjer se golf sreča s tradicijo v zgodbi, ki je tako očarljiva kot navdihujoča. “Swing Away” sledi potovanju Zoe Papadopoulos, ki jo igra Shannon Elizabeth, nadarjene mlade golfistke, katere kariera se nepričakovano obrne po javnem zlomu na turneji LPGA. Ko išče zatočišče in tolažbo v svoji grški domovini, Zoe odkrije nov namen, ko se zaplete v življenja domačinov in njihovo ljubljeno, a težavno igrišče za golf.

 

The Phantom of the Open (2021)

Ta britanska komična drama, izdana leta 2021, oživi izjemno resnično zgodbo Mauricea Flitcrofta, človeka, katerega drzne sanje o golfski slavi so prevzele domišljijo sveta.

Flitcroft, žerjavist iz Barrow-in-Furnessa v Angliji, oborožen z le malo več kot doma narejeno gugalnico in neukrotljivim duhom, je kljuboval pričakovanjem in se lotil niza drznih poskusov, da bi se kvalificiral na turnir. Očarljivi film s svojo mešanico humorja, srčnosti in nenavadnih likov služi kot čudovit opomnik, da so včasih največje zgodbe tiste, ki kljubujejo pričakovanjem in sprejmejo nepričakovano.

 

https://www.imdb.com/title/tt12572040/

Od burnih komedij do pretresljivih dram, ti filmi in serije ponujajo nekaj za vsakogar – ne glede na to, ali ste navdušeni ljubitelj golfa ali preprosto iščete zabavne zgodbe, ki se odvijajo v ozadju zelenice. Zgrabite palice, pripravite se na maratonsko gledanje in pustite, da vas ti kinematografski biseri popeljejo na potovanje skozi vzpone, padce in nepozabne trenutke igre golfa.

sales@cubogolf.com

<img>
<img>
<img>
<img>

Zadnje objave

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.