Aktualno

cubo golf

7 preprostih napak, ki uničujejo moč vašega golf zamaha

by | Apr 10, 2024 | Aktualno, Blog, Informacije za igralce, Uncategorized @sl | 0 comments

Golf udarci so zapleteni manevri, ki zahtevajo prefinjenost, tehniko in natančnost. Kljub temu se lahko tudi izkušeni igralci golfa znajdejo v frustrirajočem položaju zaradi pomanjkanja moči pri svjojih udarcih. Pogosto je to pomanjkanje moči lahko pripisano navidezno manjšim napakam, ki, ko jih odpravimo, lahko bistveno izboljšajo vašo igro. V tem članku bomo raziskali sedem preprostih napak, ki lahko sabotirajo moč vašega golfskega udarca, skupaj s strategijami za njihovo odpravo.

<img>
  1. Slaba telesna drža

Ena od osnov močnega golf udarca je pravilna drža. Če je vaša drža slaba, to lahko poruši celotno zaporedje udarca. Golfisti pogosto naredijo napako, ko se sklonijo ali zgrbijo čez žogo, kar omejuje obseg gibanja in zmanjšuje potencial moči. Poskrbite, da boste stali pokončno, s stopali razmaknjenimi v širini ramen, ohranjajte rahel upogib v pasu in ves čas ohranjajte hrbtenico naravnost med udarcem. Ta drža optimizira poravnavo telesa, kar omogoča dinamičnejši in močnejši udarec.

 

  1. Pretrd prijem ročaja palice

Še ena pogosta napaka je premočno prijetje palice. Čeprav je trden oprijem bistven za nadzor, ampak premočno prijetje lahko ovira tekočnost vašega udarca in omeji gibljivost zapestja, s tem pa zmanjša moč udarca. Namesto tega ciljajte na pritisk prijema, ki je trden, a sproščen, to vam omogoča, da vaše roke harmonično sodelujejo z gibanjem telesa. Ta subtilna prilagoditev lahko odklene dodatno moč in eleganco vašega udarca.

 

  1. Prekomerno nihanje

Skušnjava, da bi na žogo uporabili največjo silo, pogosto pripelje golfiste do prekomernega nihanja; kritične napake, ki žrtvuje tako nadzor kot moč. Prekomerno nihanje običajno rezultira v nerodnem, neuravnoteženem gibanju, ki ogroža kakovost stika z žogico. Namesto da se osredotočate zgolj na surovo silo, dajte prednost tekočemu, nadzorovanemu nihanju, ki izkoristi kinetično energijo, ustvarjeno z naravnimi gibi vašega telesa. S tem, ko zmanjšate intenzivnost in izpopolnite svojo tehniko, boste dosegli večjo doslednost in razdaljo pri svojih udarcih.

 

  1. Slabo prenašanje teže

Učinkovito prenašanje teže je ključno za ustvarjanje moči pri vašem golf udarcu. Na žalost mnogi golfisti zanemarjajo ta vidik, bodisi preveč favorizirajo zadnjo nogo ali pa ne uspejo gladko premakniti teže od vzvratnega zamaha do spuščanja. Za optimizacijo prenosa moči se osredotočite na začetek spuščanja s prenosom teže od zadnje noge na sprednjo nogo v tekočem gibanju. Ta zaporedni prenos gibalne energije poveča silo vašega udarca, kar privede do bolj trdnega stika z žogico in povečane razdalje.

 

  1. Pomanjkanje rotacije

Močan golf udarec je odvisen od usklajene rotacije vašega telesa, ne le vaših rok. Kljub temu nekateri golfisti naredijo napako, ko se preveč zanašajo na svoje zgornje telo ali ne uspejo učinkovito vključiti bokov in ramen. Za izkoriščanje maksimalne moči začnite svoj udarec s kontrolirano rotacijo bokov in ramen stran od cilja med vzvratnim zamahom. Nato to shranjeno energijo sprostite z eksplozivno rotacijo nazaj proti cilju med spuščanjem. Z izkoriščanjem polnega rotacijskega potenciala vašega telesa boste dodali znatno silo svojemu udarcu.

 

  1. Napačen položaj žoge

Postavitev žoge znotraj vaše drže bistveno vpliva na trajektorijo in moč vašega udarca. Napačen položaj žoge lahko privede do zgrešenih udarcev, šibkega stika in zmanjšane razdalje. Kot pravilo postavite žogo malo naprej od središča vaše drže (za daljše palice) ali pa mal nazaj od središča drže (za krajše palice). Ta postavitev optimizira vaš golfski udarec in spodbuja čist, močan stik z žogico, kar povečuje tako razdaljo kot natančnost.

 

  1. Zanemarjanje osnov

Najpogostejša in najbolj razširjena napaka, ki jo golfisti naredijo, je zanemarjanje osnovnih načel golf udarca. Ne glede na to, ali gre za zanemarjanje mehanike prijema, poravnavo ali ritem udarca, spregled teh osnov lahko ovira napredek in omejuje potencial uspeha. Da premagate to oviro, dajte prednost rednim vadbam, na katerih se osredotočite na izpopolnjevanje svoje tehnike in krepitev osnovnih veščin. Poiščite pomoč in usmeritve kvalificiranega inštruktorja, da identificirate in odpravite morebitne vztrajne pomanjkljivosti v mehaniki vašega udarca, kar bo postavilo trdno podlago za trajno izboljšanje.

 

CUBO akademija: za močnejše in boljše golf zamahe

Ovladovanje umetnosti golf udarca je nenehno potovanje, ki zahteva potrpežljivost, vztrajnost in pozornost do podrobnosti. Z odpravljanjem teh sedmih preprostih napak – slaba telesna drža, pretrdo prijetje ročaja, prekomerno nihanje, slabo prenašanje teže, pomanjkanje rotacije, napačen položaj žoge in zanemarjanje osnov – lahko odklenete celoten potencial svojega udarca in dvignete svojo igro na naslednjo raven.

CUBO golf se posveča izboljšanju igre vseh naših igralcev in ponuja različne vrste tečajev:

Začetni tečaj golfa »Spoznaj golf« je namenjen vsem tistim, ki si želijo spoznati osnove golf igre. Po opravljenem tečaju, predavanju pravil, potrditvi igre na igrišču in včlanitvi v enega izmed golf klubov pridobite »Dovoljenje za igro«, s katerim imate možnost igranja na golf igriščih.

V kolikor ste zaključili začetni tečaj golfa, niste pa še prepričani v svojo igro, da bi lahko samostojno stopili na igrišče se pridružite nadaljevalnemu začetniškemu tečaju. Tečaj je namenjen tudi vsem, ki načeloma že poznate osnove golf igre ali ste začetni tečaj že zaključili pred leti, niste pa potrdili hendikepa.

Prav tako lahko vsi naši igralci vadijo udarce s pomočjo Toptracer Range tehnologije.  Ta najsodobnejša tehnologija omogoča boljše sledenje poti žoge ter moč in natančnost udarca, kar bistveno pripomore k boljši igri.

Za vse igralce, člane Golf kluba CUBO so na voljo še brezplačne quick fix klinike za izpopolnjevanje igre ali pa rezervirate uro s katerim izmed naših učiteljev.

Sprejmite proces stalnega izboljševanja, in z vztrajnostjo in predanostjo boste doživeli oprijemljive koristi, tako v moči kot natančnosti na golf igrišču.

 

 

sales@cubogolf.com

<img>
<img>
<img>
<img>

Zadnje objave

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.