Aktualno

cubo golf

Prednosti golfa za posel 

by | Jan 27, 2024 | Blog, Dogodki in nasveti, Informacije za igralce, Spoznaj golf | 0 comments

 

Igrišče za golf je že od nekdaj prostor za sklepanje poslov in mreženje. Je odličen način za spoznavanje novih strank ter spoznavanje obstoječih partnerjev in sodelavcev.

Ni boljšega načina, da nekoga spoznaš, kot preživeti štiri ure z njim. Je pa malo verjetno, da boste koga prepričali, da bi privolil v štiriurni sestanek!

Zbrali smo nekaj prednosti golfa za posel in kratkih nasvetov, kako uspeti v igri s poslovnimi partnerji ali sodelavci.

<img>

1.) SPOZNAVANJE SOIGRALCA

Med igro golfa lahko dobite vpogled v to, kako se ljudje spopadajo s slabimi rezultati, porazom ali zmago. Je vaš soigralec izjemno tekmovalen? Vendar pa si vsi želijo umirjenega vodjo, ki obvlada slab udarec na igrišču za golf. To verjetno pomeni, da bo miren, ko bo treba sprejeti težke odločitve tudi v službi.

Nasvet: Imejte pozitiven odnos do svoje igre in do nasprotnika in bodite dober športnik, ne glede na to, kako igrate. Namen dneva ni dokazati, kako dobri ste v golfu. Gre za grajenje odnosov.

 

2.) NAVEZOVANJE NOVIH STIKOV

Sproščena igra v naravi je idelana za sproščeno kramljanje in navezovanje novih stikov. Med igro imate priložnost, da v okolju, ki ni strogo poslovno, skozi pogovor spoznate nove pslovne partnerje in nov krog ljudi.

Nasvet: Pazite na golf bonton! Če boste prijeten in sproščen nasprotnik, boste tudi priljubljen soigralec. Bodite tiho, medtem ko drugi udarjajo, označite svojo žogico na zelenici, ne stopite v linijo drugih in ne stojte neposredno za nekom, ko udarja. Če ste izkušen igralec, bodite potrpežljivi z drugimi in prijazno pomagajte pri podrobnostih golfskega bontona. 

3.) GOLF ZA VSE, TUDI NEIGRALCE

Imejte v mislih, da vsi ne igrajo golfa in bodo zamudili priložnosti za mreženje. Z malo ustvarjalnosti lahko še vedno uporabljate golf kot orodje za mreženje, tudi za posameznike, ki so novi v igri.

Naj bo povabilo na golf čim bolj odprto. Gostite večer na vadbišču ali rezervirajte Toptracer večer, Balls&lights, kot uvod v golf. To združuje učenje novih veščin s sproščenim druženjem ob hrani in pijači.

Nasvet: Možnost udeležbe v družabnih krogih igalcev golfa ali poslovnih izletih lahko naredi razliko pri vzpostavljanju pomembne poslovne mreže ljudi. Če  uvedete v golf svoje sodelavce ali jim s poslovno letno karto omogočite igranje skozi leto, lahko to pozitivno vpliva na njihov poslovni družabni krog. 

 

4.) STRATEŠKO RAZMIŠLJANJE IN ISKANJE REŠITEV

Golf zahteva strateško razmišljanje in sprejemanje odločitev, spretnosti, ki jih je mogoče neposredno uporabiti v poslovnih scenarijih. Igranje golfa lahko pomaga posameznikom, da izpopolnijo svojo sposobnost sprejemanja pravih odločitev pod pritiskom.

 

5.) FIZIČNI TERNING

Poleg duševnih izzivov golf ponuja obliko vadbe, kjer ob majhnem naprezanju lahko dosežete velik učinek. Spodbujanje fizičnega dobrega počutja med zaposlenimi lahko prispeva k večji produktivnosti in splošnemu zadovoljstvu pri delu. Samo zdravi zaposleni so zadovoljni zaposleni. 

 

6.) KVALITETNO PREŽIVLJANJE ČASA

Golf zamah traja 5 sekund, torej pri igri potrebujete približno 500 sekund zamaha, igra golfa pa v povprečju traja 4 ure, da se konča. Kaj počneš preostali čas, ko ne izvajate zamaha?

Pravzaprav ni nobenega drugega športa s precejšnjim časom mirovanja med aktivnostjo, ki omogoča obsežne pogovore in odkrivanje skupnih interesov. Ta čas  je za poslovneže zlato.

NASVET: Ne začnite pogovora o poslu takoj, ko stopite na igrišče. Običajna vljudnost je, da počakate nekaj lukenj, preden začnete govoviti o poslu. Prav tako ob kosilu poslovni pogovor pričnete komaj pri sladici. 

 

7.) PRIKAŽITE SVOJE PODJETJE V POZITIVNI LUČI 

Na vsako igro golfa vedno prinesete nekaj golf žogic, golf brisačko, stilsko golf kapo, marker,… Odlična priložnost, da svojo golf opremo opremite v barvah vašega podjetja ali z logotipom. Tudi igra golfa s poslovnim partnerjem je priložnost, da pripravite majhno darilno vrečko in mu pokažete, da cenite njegovo družbo. Tako se mu bo vaše podjetje prikradlo v spomin ob vsaki igri golfa. 

NASVET: Izrazite svojo blagovno znamko in pokažite partnerjem in ostalim igralcem, da je golf vaš domači teren ter da spodbujate pozitiven odnos do športnih aktivnosti in igre polne tako imenovanih gentelmanskih pravil. Igrišče ponuja nešteto možnosti, kjer lahko oglašujete svoje podjetje ali produkt. 

8.) PRILOŽNOST ZA DAME

Golf že dolgo ni več igra rezervirana zgolj za gospode. Je igra, kjer z različnimi ženskimi združenji, skupinami in dogodki sodelujejo tudi dame. Prav tako tudi v poslu, veliko položajev prevzemajo ženske. 

NASVET: Ne glede na spol, znanje golfa, starost ali fizično pripravljenost je golf igra, kjer lahko zmaga skoraj vsak. Tako poslovni dvobolj ne bo nič manj zanimiv, če med sabo tekmujejo tako dame, kot gospodje. Odločite se za format igre, kjer je rezultat lahko neodločen ali scrabmle dvojic.

 

9.) DRUŽENJE

Pravijo, da v če partnerja v posel ne prepričate v štirih urah na golfu, ste slab prodajalec. Vseeno vse še ni izgubleno, če ste se bolj posvetili igri in ste pogovor o poslu pričeli poti koncu igre. Še vedno vam ostane povabilo na pijačo in prigrizek po igri.

Golf ni le odlična in sproščujoča igra, temveč je lahko tudi izjemna priložnost za posel. Na golf igrišča se lahko povežete s poslovnimi partnerji in strankami ter tako poglobite svoje poslovne odnose. 

 

Na našem igrišču so vam na voljo tudi poslovne karte, ki vam omogočajo izjemne poslovne ugodnosti. S temi kartami boste deležni posebnih privilegijev, ki bodo obogatili vaše poslovno doživetje na igrišču.

Svojemu podjetju pa lahko omogočite tudi dodatno izpostavitev na golf igrišču s tem, ko postanete eden izmed naših oglaševalcev. Predstavite podjetje in produkte širokemu krogu potencialnih klientov, obenem pa uživajte v dodatnih ugodnostih, ki bodo na volju vašemu podjetju.

Več o paketih za podjetja lahko preberete TUKAJ. 

 

sales@cubogolf.com

Zadnje objave

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.