Aktualno

cubo golf

Kako do najboljše poročne lokacije

by | Jan 9, 2024 | Blog, Dogodki in nasveti, Poroka, Posebna doživetja | 0 comments

Pri izbiri lokacije za vajino poroko je pomembno, da si vzameta čas in raziščita možne lokacije, ki ustrezajo vajini viziji in proračunu.

Preden se odločita za obisk lokacije, pošljita čim več povpraševanj na različne lokacije. Nato izberita lokacije, ki vama najbolj ustrezajo in načrtujta obiske, da ocenita primernost prostora prostora, povprašata o prostih datumih in se pozanimata o podrobnostih poročnega paketa. 

Ko najdeta popolno prizorišče, ga rezervirajta čim prej, da si zagotovita izbrani datum.

Izbira prave poročne lokacije je ključna odločitev, ki daje ton celotnemu praznovanju vajinega dogodka. Izbrali smo nekaj pomembnih dejavnikov, ki jih poskušajta upoštevati in dodali nekaj rešitev, ki jih ponujamo na naši lokaciji.

<img>

1. **Optimalni strošek poroke:**

Določita svoj okvirni proračun za celotno poroko ter posebej proračun za poroko, ki ga želita nameniti za prizorišče. Različna prizorišča imajo različne cene in razumevanje vajinih finančnih omejitev vam bo pomagalo zožiti opcije. 

Nekatera prizorišča za poročno slavje zaračunajo zgolj paket pogostitve, druga dodajo še rezervacijo prostora ali pa je celotno poročno praznovanje zapakirano v poročni paket, odvisen od števila udeležencev in storitev, ki jih želita vključiti. 

Naj cena lokacije ne bo glavna točka pri potrditvi lokacije. Preverita ali je morda nekoliko višja cena upravičena z dodatnimi storitvami kot so oprema za civilni obred, poročna dekoracija prostora, okrasitev, ki so vključene v paket in pripravljenost osebja, da vama pomaga pri organiziaciji dogodka. 

 

2. **Kapacitate gostov oziroma določitev svatov:**

Pred iskanjem lokacije imejte grobo oceno števila gostov. Izberite prostor, ki udobno sprejme vaše pričakovano število svatov. Izogibajte se prostorom, ki so premajhni ali pretirano veliki za vaše potrebe. Na lokaciji povprašajta kakšne so njihove izkušnje in kakšne različne opcija postavitve ponujajo.  Skupaj z organizatorjem na lokaciji določite kje in kako bodo potekali različni deli slavja. Poleg postavitve miz za pogostitev načrtujte še pogostitev ob prihodu, si želita sladki kotiček s sladicami in sadjem, kje bosta rezala torto, kakšna bo poročna okrasitev prostora in poročna dekoracija?

 

3. **Lokacija poroke:**

Upoštevajte dostopnost lokacije za vas in vaše goste. Ocenite bližino prenočišč, možnosti prevoza in enostavnost dostopa do prizorišča. Pomislite tudi na splošni ambient lokacije in vajin vtis ob obisku. 

Ocenite parkirišča za goste. Če je parkirišče omejeno, raziščite možnosti parkiranja v bližini ali razmislite o organizaciji prevoza. Poskrbite, da bo prizorišče lahko dostopno za goste z različnimi načini prevoza. Kako si želita, da bosta sama prispela na lokacijo? Upoštevajta tudi oddaljenost same lokacije od lokacije civilnega, oziroma cerkvenega obreda. 

 

Da vama olajšamo samo načrtovanje inorganizacijo, vama lahko pomagamo tudi z rezervacijo poročne sobe v našem hotelu CUBO v centru Ljubljane za vajino poročno noč ali prenočitev za svate. Skupaj z našim partnerjem pa ponujamo tudi prevoz do lokacije za goste ali prevoz z izbranimi vozili za poročni par. 

4. **Slog in tema poroke, izbira poročne dekoracije:**

Poskrbite, da prizorišče dopolnjuje vaš poročni slog in temo. Če imate v mislih določeno estetiko, na primer rustikalno, moderno ali vintage, izberite prostor, ki je v skladu z vašo vizijo.

Razmislita ali bosta za dekoracijo in okrasitev prostora poskrbela sama ali lokacija že ponuja dodatne možnosti priprave prostora in kakšna je poročna okrasitev.

Poročna tema in slog naj sta rdeča nit tako od poročnih vabil, do poročnih prstanov, dekoracije, izbire rož, torte, izbire poročnega šopka.

 

5. **Razpoložljivost lokacije:**

 Preverite razpoložljivost prostora na želeni datum poroke. Priljubljene lokacije se hitro zapolnijo, zato je priporočljivo, da z iskanjem začnete zgodaj.

6. **Vremenske razmere:**

Če načrtujete poroko na prostem, upoštevajte vreme. Imejte rezervni načrt za primer dežja. Nekatere poročne lokacije lahko ponujajo tako notranje kot zunanje prostore.

Na naši lokaciji za svadbo, civilni obred na prostem, prostor za poročni obred v dvorani in praznovanje, ot tudi za poročno fotografiranje ponujamo različne opcije. 

Civilni obred lahko organiziramo pod našim elegantnim beduinskim šotorom na koncu zunanje terase. Pred samim obredom lahko pod šotorom pripravimo tudi pogostitev ob prihodu gostov ali to pripravimo na zunanji terasi. 

Naša brunarica je odlična lokacija za zimsko pravljično poroko. V tem primeru civilni obred izvedemo pred kaminom v avli restavracije ali v eni izmed naših dvoran v prvem nadstropju. 

Svadba, večerja in zabava se lahko v poletnih mesecih odvija zunaj pod šotorom ali včerjo pripravimo na zunanji terasi. V primeru slabega vremena je vseeno pomembno, da imamo plan B. V tem primeru celotno praznovanje prestavimo v našo restavracijo. 

Restavracija z različnimi postavitvami, od klasične večerje, do praznovanja v stoječem stilu ponuja najrazličnejše možnosti. Odvisno od vajinih želja. 

 

7. **Storitve in ugodnosti poročnega paketa:**

Upoštevajte storitve in ugodnosti, ki jih ponuja lokacija. Nekatera prizorišča nudijo pogostitev, sedeže, razsvetljavo in druge bistvene stortive. Drugi so morda bolj prazno platno, kar vam omogoča, da pripeljete svoje izvajalce, poročni band za zabavo.

Razmislita ali bosta sama poskrbela za vse detajle in se z vsakim izvajalcem in ponudnikom dogovarjala sama ali bi želela pomoč na sami lokaciji.

Na naši lokaciji vsako leto izvedemo ček kot 250 najrazličnejših dogodkov. Tako zabavnih dogodkov, druženj, praznovanj pod beduinskim šotorom ali na terasi ali sami restavraciji, golf turnirjev s pogostitvami, poslovnih dogodkov v dvorani, teambuildingov, ljubkih baby shower praznovanj. Kar nam daje prednost, da poznamo svojo lokacijo in najrazličnejše možnosti izvedbe dogodka, opcije postavitev, dekoracije, osvetlitev prostora,… Da vama olajšamo načrtovanje in izvedbo vajinega dogodka vama lahko pomagamo tudi z organizacijo najrazličneših dodatnih storitev v naši lastni izvedbi ali skupaj z našimi parterji. Od organizacije prevoza na lokacijo, rezervacije prenočitve za svate, postavitev dekoracije in cvetličnih aranžmajev, postavitve prostora, priprave vabil in ostalih tiskovin.

 

9. **Prostori za slovesnosti in sprejeme:**

Če nameravate imeti tako slovesnost kot sprejem na istem kraju, zagotovite primerna prostora za oba. Nekatere lokacije lahko ponujajo ločena območja za vsakega, medtem ko je za druga morda potrebna hitra zamenjava.

Razmislita ali bo civilni obred potekal na sami lokaciji ali kje drugje. Bi si želala civilni obred na prostem, pod beduinskim šotorom ali v dvorani.

Se bo nevesta na lokacijo pripeljala od doma ali za pripravo skupaj z ožjimi družinskimi članicami in prijateljicami pripravimo na lokaciji ali morda v našem hotelu.

 

Bodo svati na lokacijo prispeli skupaj z vama ali jih pogostimo s krajšim sprejemom s prigrizki in penino ob prihodu. Prav tako lahko goste po slavnostnem civilnem obredu pogostimo na zunanji terasi, medtem ko se par fotografira na lokaciji na igrišču. 

 

10. **Pogostitev in slavnostna večerja**

 Pogostitev in hrana je vsekakor dejavnik, ki je pomemben na vsaki poroki. Upoštevajta koliko časa bodo svati preživeli z vama, da bo ustrezno poskrbljeno za pogostitev. Če poročni dan začnete že s civilnim in cerkvenim obredom je smiselna krajša pogostitev ob prihodu na lokacijo. Fotografiranje na lokaciji, čestitke, kramljanje s svati zna kar trajati, tako poskrbimo, da gosti ne ostanejo s praznim želodcem, obenem pa jih nekoliko ”zamotimo” preden se posedejo za slavnostno večerjo. 

Skupaj z napim osebjem bomo za vaju pripravili predlog menija in pokušino menija, kjer bomo skupaj določili pogostitev in slavnostni jedilnik po vajinih željah. Pomembno pa je, da upoštevamo tudi goste. Da bodo svati zadovoljni že ob prijavi poskrbita, da vama gosti sporočijo morebitne alergije ali druge prehranske omejitve. Meni naj bo slavnosten, vseeno pa upoštevajta, da mora ustrezati čim večjemu številu in različni strukturi gostov. če bo na večerji tudi večje število otrok je smiselno razmisliti tudi o otroškem meniju. Načrtujta tudi sladico ali sladki kotiček za zaključek večerje. 

Eden izmed osrednjih dogodkov je tudi rezanje poročne torte. Tudi ta naj odraža vajin stil, za razrez in postrežbo pa bo poskrbela naša ekipa. 

Po vsej zabavi in poročnem plesu bodo gosti vseeno že željni tudi kasnejše polnočne pogostitve, preden zaključite praznovanje. 

  1. **Organizacija**

Razmislita koliko časa bosta sama posvetila načrtovanju poroke, ali vama bo pomagal kdo od družine ali prijateljev? Ali bi raje del narčtovanja prepustila načrtovalcem ali organizatorju na lokaciji?

Vsekakor mora dan potekati po vajinih željah in odražati vajin slog. Vseeno pa načrtovanje tako velikega dogodka zna biti naporno in vključuje ogromno malenkosti, ki jih ne smeta pozabiti. Na začetku si bosta želela sama poskrbeti za vse podrobnosti, kar pa ob delu in ostalih obveznostih zna postati kar naporo. Pazita, da si obveznosti časovno razporedita, da ne bo vse ostalo za zadnji trenutek.

 

 

Na naši lokaciji smo izkušena ekipa in vsako leto pomagamo z izvedbo kar nekaj najrazličnejših praznovanj in porok. Z veseljem bomo skupaj z vama predvideli vse situacije in vama tudi pomagali in obenem usmerili in pomagali s predlogi, idejami in rešitvami. Skozi leta sodelujemo že s kar nekaj partnerji, ki jim sami zaupamo in so nam v pomoč pri izvedbi. Z vsakim parom se na lokaciji srečamo večkrat, da tako skupaj uskladimo vse podrobnosti in uskladimo morebitne spremembe, da bo vajin dan popoln. 

12. **Pravne zahteve:**

 Zavedajte se vseh pravnih zahtev, povezanih s prizoriščem, kot so dovoljenja ali omejitve za nekatere dejavnosti. Potrdite, da je prizorišče v skladu z lokalnimi predpisi.

Ne pozabita tudi na omejitve in zahteve civilnega in cerkvenega obreda. Za izvedbo civilnega obreda izven matičnega urada potrebujeta dovoljenje lokacije, ki ga uredita čim prej, da si obenem zagotovita željeni termin in uro civilnega obreda. Sama izvedba civilnega obreda na lokaciji zahteva tudi nekaj dodatne proprave, kot je zastava, ozvočenje,… Bosta za to poskrbela sama ali opcijo priprave ponuja že lokacija. 

 

14. **Skriti stroški:**

 Dogovorite se o dodatnih ali skritih stroških, povezanih s prizoriščem. To lahko vključuje stroške najema prostora, postrežnine, davke, doplačilo za nadure. V kolikor bosta svoje želje predhodno uskladila s prizoriščem se tako izogneta morebitnim zapletom in dodatnim stroškom. 

 

15. **Osebna povezava:**

 Zaupajte svojim instinktom in upoštevajte osebno povezanost, ki jo čutite s prizoriščem. Kraj, ki čustveno odmeva z vami, lahko vašemu poročnemu dnevu doda dodatno plast pomena.

 

Če si vzamete čas in skrbno ocenite te dejavnike, vam bodo v pomoč pri izbiri poročne lokacije, ki bo ustrezala vajini viziji, proračunu in logističnim potrebam.

Za več informacij o naši lokaciji vam je na voljo naša ekipa na dogodki@cubogolf.com ali 040 498 818. Svetujemo vam, da se predhodno naročite za sestanek in ogled lokacije. Tako si bomo lahko ustrezno vzeli čas za vaju in odgovorili na vajina vprašanja.

 

sales@cubogolf.com

Zadnje objave

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.