Aktualno

cubo golf

Ste popravili pitchmark?

by | Nov 11, 2023 | Blog, Informacije za igralce | 0 comments

<img>
<img>

Ob prehodu v zimsko sezono na igrišču je pravi trenutek, da se nekoliko poglobimo tudi v skrb za igrišče in predvsem v skrb za zelenice v času zimske sezone, kar nam bo omogočilo dobre pogoje za igro tudi v začetku naslednje sezone.

Naša skupna ljubezen do igre in CUBO golf igrišča nas združuje in kot odgovorni skrbniki našega golfskega prostora je pomembno, da zanj skrbimo s skupnimi močmi. Vas zanima zakaj je skrb za igrišče izven sezone in popravljanje pitchmarkov na zelenicah izjemnega pomena in kakšno škodo lahko s svojim igrajem in malomarnostjo povzročimo?

 

Celovitost in dolgoživost trave

Poleg takojšnjega vizualnega učinka lahko nepopravljen pitchmark ali napačno popravljen skriva grožnjo naši travi tudi kasneje. S pravilnim in takojšnjim popravljanjem pitchmarkov in opravljanjem poškodb, ki smo jih naredili med igro, prispevamo k zdravju in dolgoživosti zelenice. Pomislite na svoje porpavilo kot na naložbo v prihodnost, ki zagotavlja, da bo vsaka vaša poteza poskrbela še za nešteto prihodnjih iger.

Namreč v zimskem času so zelenice še posebej občutljive in se izven rastne sezone ne obnavljajo. Če svoje poškodbe ne popravite, bo ta ostala skozi celotno zimo in se niti spomladi ne bo popravila. Kar bo vplivalo na vaš rezultat še dolgo po tem, ko ste jo pozabili popraviti. 

 

Izgled igrišča

Dobro vzdrževano igrišče za golf je dokaz naše skupne predanosti športu. Popravljanje pitchmarkov izboljša splošno estetsko privlačnost naših zelenic. Lep izgled igrišča, vabi in obljublja nepozabno doživetje za vse.

 

Izboljšanje igralnosti

Nepopravljene zelenice in poškodbe na zelenici motijo ​​naravni tok igre, kar vpliva na vrtenje golf žogice in njeno pot proti luknji. To ni samo skrb za profesionalne igralce, vpliva na izkušnjo vsakega golfista. S tem, ko si izven sezone vzamemo nekaj dodatnih trenutkov za popravilo škode, ki jo je povzročil naš udarec, aktivno prispevamo k boljšim pogojem igralnosti in zagotavljamo bolj tekočo in prijetnejšo igro za vse.

 

Gojenje kulture spoštovanja

Naše igrišče za golf je več kot le igrišče. Je skupni prostor, ki odraža našo strast do športa. Skrb za igrišče tudi izven sezone je dokaz naše skupne zavezanosti k spoštovanju in skrbi za ta prostor. To je preprosto dejanje, ki veliko pove o vrednotah, ki jih podpiramo kot golfska skupnost in kot golf igralci. Nenazadnje je golf  igra gospodov in dam in prav je, ne le da smo vzgled ostalim igralcem, novim igralcem začetnikom, ampak smo pošteni sami do sebe.

 

Torej, sklenimo dogovor – dogovor, da podaljšamo našo skrb za igrišče tudi po koncu sezone. Vsak majhen trud vsakega golfista prispeva k pomembnemu učinku. Skupaj zagotovimo, da bo naše igrišče za golf ostalo lepo in bo pripravljeno, da gosti nešteto nepozabnih iger tako v zimski sezno, kot tudi v prihodnji sezoni. 

 

Zadnje objave

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.