Aktualno

cubo golf

10 korakov od nepoznavalca, do igralca golfa

by | Jul 11, 2022 | Aktualno, Blog, Informacije za igralce, Spoznaj golf, Turnirji, Uncategorized @sl | 0 comments

Čisto vas razumemo. Golf za nepoznavalce zgleda kot dolgočasno sprehajanje po zelenicah medtem, ko udarjate majhno žogico.

Običajno pa je golf predstavljen še kot draga igra starejših gospodov. Dodatno zmedo vam predstavljajo še zapletena pravila, različni golf klubi in nenazadnje neznani izrazi, kot so birdie, boogie, putting greeen, caddy. Sami smo navajeni izrazov, se pa zavedamo, da vas lahko golf prestraši ali odvrne, še preden sploh prvič primete palico.

Tako smo pripravili predstavitev 10 korakov kako se od nepoznavalca prelevite v pravega igralca in golfskega navdušenca.

<img>

1. POTIPAJTE TEREN Z ZAČETNIMI UDARCI

Golf je igra, kjer morate poleg osnov igre poznati tudi etiko obnašanja na igrišču. Vstop na golf igrišče je tudi zaradi varnosti onemogočen za vse, ki nimajo opravljenega osnovnega tečaja in ne poznajo igre in nimajo dovoljenja za igro. Brez dovoljenja, spremstva drugega igralca ali zaposlenega na igrišču, ne morete stopiti na zelenico. 

Če se z golfom še niste nikoli srečali in ne poznate osnov, vas pa zanima nova športna aktivnost predlagamo, da najprej “potipate teren”. Omogočamo vam, da si na recepciji igrišča za kratek čas brezplačno izposodite palico in žogico ter poskusite nekaj začetnih udarcev na zelenici pred našo klubsko hišo ali na vadišču (prostor za vadbo udarcev v daljavo).

Lahko pa običete tudi naš Toptracer range (vadišče dolge igre), ki je dostopen za vse. 

2. ZAČETNI TEČAJ IN LICENCA

Če ob prvih udarcih ne zadanete luknje ali niti žogice, še ni čas, da obupate. Verjetno potrebujete zgolj pomoč učitelja golfa.  Pokličite na recepcijo in se pridružite začetnemu tečaju, ki poteka v manjših skupinah. Tečaj “Spoznaj golf” je namenjen vsem, ki bi radi vstopili v svet golfa in pridobili osnovno znanje o golfski igri, po koncu tečaja in predavanju iz pravil golfa, včanitvi v enega izmed klubov pa pridobili dovoljenje za igro. V 8 učnih urah (4×2 enoti) vas bo učitelj  za ceno 99EUR popeljal skozi začetne udarce, ob koncu pa boste odigrali tudi 3 luknje na igrišču. Za dokončanje vam preostane še predavanje iz pravil golfa, ki jih izvaja naš glavni licencirani sodnik golfa ter, da uspešno odigrate 9.lukenj in pridobite uradni rezultat (hendikep).

3. VČLANITEV V KLUB 

Začetni tečaj  “Spoznaj golf” se zaključi s preiskusom igre in predavanjem o pravilih golfa, kjer po tečaju in vključitvi v golf klub prejmete kartico Golf zveze, ki vam omogoča vstop na vsa igrišča. Kartica je dokazilo, da ste igralec golfa. Pred opravljenim tečajem se vključite še v enega izmed golf klubov. Golf klub vam bo na voljo za družabne aktivnosti članov. Prijavnico za včlanitev v naš Golf klub CUBO lahko izpolnite na recepciji igrišča.

4. NE POZNAM IGRIŠČA. KAKO PRIČNEM Z IGRANJEM NA IGRIŠČU?

Vsak vstop na nepoznan teren je morda nekliko neprijeten. Niste prepričani kako vstopiti na igrišče, kje pustiti opremo, katere storitve igrišča so vam na voljo? Na igrišču ponujamo kratko uvodno predstavitev naših prostorov, recepcije, garderob, Caddy room (skladišče za opremo), golf trgovine – Pro Shop. Zapeljali pa vas bomo tudi na ogled igrišča. Za prvi ogled igrišča kontaktirajte recepcijo za termin.

Da bo spoznavanje z golfom po opravljenem začetnem tečaju lažje pa smo na našem igrišču ustvarili skupino CUBO začetniki. Vsi ”začetniki” ste dobrodošli, da se enkrat na teden (običajno ob torkih popoldan), pridružite vsem ostalim začetnikom na brezplačni igri na golf igrišču. Ob spremstvu našega osebja in vodje igrišča začetniki igrajo 9.lukenj. Odlična priložnost za druženje z igralci, ki so na enaki ali podobni stopnji, spoznavanje in druženje ob pijači po igri.

Za začetno igro na igrišču se lahko prijavite na office@cubogolf.com

<img>

5. PRIPRAVLJENI ZA IGRO. KAKO PA JE Z OPREMO?

Tako kot vsak šport, tudi golf zahteva svojo opremo ter predpisuje pravila oblačenja. Ne glede na to, da so pravila oblačenja na golfu dandanes nekoliko bolj ohlapna, pa je vseeno zaželjeno, da ste primerno oblečeni, obuti, za vaše udobje pa se pred igranjem odločite še za nakup rokavice za boljši oprijem palice in morda pokrivala, ki vas bo ščitilo pred soncem. 

Za vse igralce “začetnike”, ki v naši golf akademiji opravijo tečaj, prvo leto ponujamo brezplačni najem palic. Za nakup začetniškega seta palic, golf torbe in vozička se tako lahko odločite po tem, ko dodobra preiskusite igrišče.Pro Shop trgovina za golf opremo  na našem igrišču pa vam bo svetovala tudi pri nakupu začetnega seta palic, ki bo cenovno ugoden ter pri nakupu morebitne dodatne opreme.

6. POZNAMO PRAVILA IN UDARCE, IMAMO DOVOLJENJE ZA IGRO, SMO OPREMLJENI. KAKO NA IGRIŠČE?

Vsi igralci pred vstopom na igrišče rezervirajo termin in poravnajo dnevno igralnino za 9 ali 18 lukenj (dnevno karto za vstop na igrišče) ali pa koristijo igranje, ki jim ga omogoča njihova letna karta. Preden se odločite za nakup letne karte svetujemo, da razmislite o nakupu posebnega paketa za začetnike, Desetka za sveže zamahe, z 10 igralninami za 9 lukenj. Igralnine lahko koristite v terminih od 12:00-15:00 in od 17:00 ure naprej, ko igrišče običajno ni polno zasedeno in vas ostali igralci ne bodo ovirali pri vaši igri.

Na volju pa je tudi posebna letna karta za začetnike. 

<img>

7. IZBOLJŠANJE IGRE

Golf je igra, kjer igralci v prvi meri tekmujejo najprej sami proti sebi in svojim zmožnostim. Za izboljšanje vašega zamaha in igre poleg treninga na putting green, kjer izboljate svojo igro približevanja žogice luknji ter na vadišču, kjer izpilite svoje dolge udarce, svetujemo, da obiščete individualne golf ure. Ob končanem začetnem tečaju pa je na voljo tudi začetni nadaljevalni tečaj. 

8. DRUŽENJE Z IGRALCI

Ne glede na to, da smo pri igri golfa odvisni v veliki meri od svoje igre, je golf vseeno družabna igra. Igro na igrišču igralci pričnejo običajno 4 v skupini. V kolikor morda vaši prijatelji nimajo časa za igro ob istem času kot vi, se velikokrat zgodi, da se vam med igro pridružijo tudi drugi igralci. Igra 18. lukenj golfa traja okrog 4h in 20min, tako med igro dododbra spoznate svoje soigralce in z lahkoto navežete nove stike.

Ni vam potrebno skrbeti, da boste med igro sami. Kot začetniku pa vam bodo izkušnje ostalih igralcev prišle zelo prav. Nenazadnje je znano, da je golf tudi igra, kjer se sklene tudi veliko poslovnih odločitev. Povabite na igro svojega poslovnega partnerja in mu v prijetnem, športnem duhu predstavite svojo poslovno idejo. Posel pa zaključita ob hladni pijači CUBO golf restavraciji v klubski hiši ali si pijačo naročita kar pri našem avtomobilčku, ki pijačo razvaža po igrišču.

9. DNEVNA IGRALNINA ALI CENEJŠA LETNA KARTA

Ko boste postali “pravi” igralec golfa in bo igra postala vaša ljubezen, se glede na čas, ki ga mislite nameniti igri in glede na vaše želje odločite ali boste na igrišču sprotoma kupili dnevno igralnino (green fee) ali se odločite za nakup letne karte. Za igralce začetnike ponujamo posebno ceno za prvo letno karto. Letne karte omogočajo določeno število igranj in različne ugodnosti za imetnike letne karte.

10. IGRANJE NA TURNIRJIH IN HCP

Handicap (HCP) je v grobem povedano osebni rezultat vsakega igralca, ki določa kako dober igralec golfa ste. V začetku vsak igralec prejme začetniški HCP, ki ga z igro na turnirjih, ki veljajo za spremembo HCP, lahko izboljšate. Ko boste dovolj suvereni v svojo igro se prijavite na katerega izmed turnrijev na našem igrišču in pričnete zadnjo točko svoje golf kariere.

<img>

Predvsem je pomembno, da ste pri igri potrpežljivi in uživate v igri in naravi. Tudi najboljši igralci so vedno odločeni, da lahko še izboljšajo svoj zamah. Naredite prvi korak, primite palico, postavite žogico na zelenico in vstopite v svet golfa. Zelo verjetno boste kar kmalu tudi sami prijateljem in znancem pojasnjevali, zakaj je golf najboljša igra na svetu.

sales@cubogolf.com

<img>
<img>
<img>
<img>

Zadnje objave

Frontend components are not configured properly. Please contact technical support.